Gazpacho este o delicioasă supă de roșii rece, tipică din zona Andaluzia, care se servește ca felul întâi, fiind recomandată pentru zilele toride de vară. Este foarte ușor de preparat din legume proaspete la care se adaugă ulei de măsline extravirgin Iznaoliva, sare și oțet.
Ingrediente:
Roșii 1kg
Ardei verde 1 buc
Castraveți 1 buc
Usturoi 2 “căței”
Ulei de măsline extravirgin Iznaoliva 50 ml
Pâine veche 50g
Apă 250 ml
Sare un vârf de linguriță
Oțet de mere 30 ml
Timp de preparare: 15 minute
Pentru: 6 porții
Calorii: 65kcal la 100g
Modul de preparare:
Alegem roșiile bine coapte pe care le spălăm, le tăiem în cubulețe și le punem într-un bol. Curățăm castravetele de coajă și ardeiul de semințe și le tăiem la fel ca roșiile. Pâinea o punem la înmuiat într-un bol cu apă, apoi o stoarcem și o adăugăm peste legume. La fel și “cățeii”de usturoi curățati. Le amestecăm și punem sare după gust. Apoi adăugăm uleiul de măsline extravirgin Iznaoliva, oțetul și apa. Toate acestea urmează să le mărunțim cu blenderul sau cu robotul de bucătărie până obținem o cremă fină, ca o supă mai consistentă. Se servește rece (sau i se poate adăuga un cub de gheață), în pahărele sau boluri mici și se poate orna cu frunze de pătrunjel, sau adăuga un ou fiert tăiat în cubulețe, bucățele mici de legume sau brânză feta și câteva picături de ulei de măsline extravirgin.
Poftă bună!!