Beneficiile uleiului de măsline și dieta mediteraneeană

  admin  

 (949)    (5)

ulei de masline extravirgin spaniol

Uleiul de măsline este principalul component al dietei mediteraneeane, fiind cea mai importantă sursă de grăsimi monosaturate. Este un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele și proprietățile curative ale măslinelor. Beneficiile acestuia sunt recunoscute încă de pe vremea lui Hipocrate, când măslinele erau considerate un simbol al păcii și al gloriei. În prezent, nutriționiștii au demonstrat că uleiul de măsline extravirgin este benefic pentru menținerea sănătății organismului, prevenind apariția bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (rău), în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (bun).

Nici un alt ulei natural nu conține o cantitate atât de mare de acid monosaturat precum uleiul de măsline extravirgin. Este foarte bine tolerat și de către stomac. Consumul acestuia previne apariția ulcerului și a gastritei și totodată stimulează secreția bilei și a hormonilor pancreatici.

Conform studiilor medicale, uleiul de măsline extravirgin are un rol important în prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat, menține greutatea corporală și este foarte utilizat în industria cosmeticelor, pentru îngrijirea părului și a pielii.

 (949)    (5)

Facebook comments

Urmariti-ne pe Facebook