Ce se întâmplă dacă bei ulei de măsline?

  EMarket spaniol  

 (1085)    (0)    0

ulei de masline extravirgin spaniol pe stomacul gol

Am dat de multe ori peste această întrebare în mediul online. În plus, ne-a fost pusă și de către clienți, în repetate rânduri, iar acum venim cu un răspuns. Înainte însă, vom răspunde la altă întrebare simplă: La ce se folosește uleiul de măsline?

La gătit, am spune, probabil, cu toții în cor. Așa este, uleiul de măsline se întrebuințează la gătit, în diferite preparate, precum salate, paste, legume sote, prăjituri și produse de patiserie etc., cărora le oferă o aromă deosebită, ce ne trimite cu gândul la soarele îmbietor al plajelor mediteraneene și la mirosul de fructe proaspete de mare, ce sfârâie la foc mic în tigăile bucătarilor de pe malul mării.

Și atunci, dacă se folosește la mâncare, cum ar putea să reprezinte un pericol atunci când este ingerat? Dacă însă întrebarea din titlu face referire la administrarea cu scop terapeutic a uleiului de măsline extravirgin, pe stomacul gol sau în stare pură, atunci răspunsul capătă alt sens.

Consumul de ulei de măsline pe stomacul gol – pro sau contra?

Înainte de toate, este foarte important să știți următorul lucru: pentru ca administrarea uleiului de măsline pe stomacul gol să fie benefică, acest aliment trebuie să fie extravirgin, adică ulei de primă presă, natural, pur și fără aditivi chimici. 

Mulți spun că luat pe stomacul gol, acesta nu are niciun risc, din contră. Cum uleiul de măsline reprezintă o sursă bogată de nutrienți, consumarea sa este chiar indicată în primele ore ale dimineții, când sistemul digestiv este curățat și pregătit să asimileze tot ce-i mai bun din ceea ce mâncăm. Sunt aceste informații adevărate? Avem date concrete de la cercetători și acordul medicilor de specialitate că este bine să luăm ulei de măsline pe stomacul gol?

Din experiența celor care au încercat deja această metodă de a-și întări sistemul imunitar, de a preveni îmbătrânirea prematură sau pur și simplu de a-și ajuta organismul să lupte cu efectele devastatoare ale stresului și poluării se pare că a avut efecte pozitive.

Beneficiile consumului de ulei de măsline extravirgin pe stomacul gol

Avantajele sunt oferite, în primul rând, de proprietățile uleiului de măsline și, în al doilea rând, de capacitatea stomacului gol de a absorbi toate elementele nutritive ale acestuia. 

Care sunt însă proprietățile uleiului? Ei bine, acestea sunt numeroase, tocmai de aceea le vom trece în revistă doar pe cele mai importante și comune dintre acestea:

● este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de constipație;

● studiile arată că acest produs are capacitatea de stopa evoluția celulelor cancerigene;

● întărește firele de păr, unghiile și oferă strălucire pielii, mai ales atunci când este consumat;

● are capacitatea de a curăța de toxine ficatul și toate organele;

● contribuie la instalarea senzației de sațietate, motiv pentru care este recomandat în curele de slăbire;

● antioxidanții din componența uleiului de măsline sunt absorbiți mai repede de organism, atunci când acesta nu este încărcat de resturi alimentare (adică pe stomacul gol), contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar mai repede;

● grăsimile monosaturate conținute de acest aliment au capacitatea de a normaliza nivelul colesterolului. Astfel, aparatul cardiovascular se menține în parametri optimi și se reduce riscul de manifestare a infarctului miocardic; 

● are capacitatea de a îmbunătăți memoria, de a preveni apariția depresiei și a bolilor de natură neuronală (cum este, de exemplu, Alzheimer).

Cum se consumă uleiul de măsline pe stomacul gol?

Cel mai adesea, cei care au încercat acest tip de tratament au ales să adauge în cele două lingurițe de ulei (maximum) și câteva picături de zeamă de lămâie, o altă sursă impresionantă de antioxidanți și vitamina C. Lămâia este bună la orice, iar alături de uleiul de măsline poate face minuni pentru organismul nostru. Această combinație este benefică pentru toate întrebuințările menționate mai sus, însă efectul cel mai vizibil îl are în cazul persoanelor care suferă de constipație cronică, acționând ca un excelent lubrifiant la nivelul colonului.

Așadar, uleiul extras din fructele măslinului poate fi consumat pe stomacul gol, însă sfatul nostru este să consultați înainte medicul pentru a vă recomanda doza necesară. În urma efectuării unei serii de analize complete, acestea ar trebui să vă confirme sau nu dacă organismul dumneavoastră este capabil să primească un astfel de tratament natural.

În final, încă un sfat: dintre toate tipurile de ulei de măsline existente pe piață, folosiți-l pe cel extravirgin, de primă presă! În timpul procesului de presare la rece, acesta își păstrează o foarte mare parte din calitățile nutritive, care sunt benefice pentru organism.

Așadar, dacă ai acordul medicului, de mâine dimineață poți începe să testezi acest remediu. Trebuie să ai însă răbdare, pentru că, de cele mai multe ori, rezultatele se văd în timp. Iar dacă nu ai în casă nicio sticlă de ulei de măsline, nu uita că avem o întreagă categorie dedicată acestui produs. https://emarketspaniol.ro/ro/

 (1085)    (0)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
You cannot post a comment because you are not logged as a customer

Facebook comments

Urmariti-ne pe Facebook