Rețete tipice spaniole 1. Tortilla (omletă de cartofi)

  admin  

 (1346)    (6)    0

tortilla de patatas (omleta de cartofi spaniola)

Dacă tot am inaugurat magazinul online cu produse tipice spaniole, ne-am gândit să vă prezentăm periodic câteva rețete din faimoasa bucătărie spaniolă. Începem cu o tortilla de patatas (omletă de cartofi), o rețetă ușor de preparat. Tortilla se poate servi ca aperitiv, atât caldă cât și rece.


-dificultate: medie
-timp de preparare: 40 de min
-pentru 4 persoane
-250 kcal la 100 gr

Ingrediente:
4-5 cartofi mijlocii
6-7 ouă
1 ceapă mică (dacă doriți)
ulei de măsline extravirgin pentru prăjeală
sare și piper

Mod de preparare:
Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în formă de solzișori subțiri. Ceapa se mărunțește și împreună cu cartofii se pun într-o tigaie în care am pus în prealabil ulei de măsline la încălzit. Adăugăm sare și piper după gust și lăsăm să se prăjească la foc mic timp de 20 de minute.
Într-un bol mare, batem ouăle cu puțină sare și rezervăm. După ce cartofii sunt făcuți (nu trebuiesc prăjiți ca și cartofii pai), îi scurgem bine de ulei, îi adaugăm peste ouă și amestecăm. Lăsăm 5 min să se îmbibe bine cartofii și ouăle. Între timp, pregătim o altă tigaie care să nu se lipească, o ungem doar cu puțin ulei de măsline extravirgin, apoi punem amestecul de cartofi și ouă. Lăsăm la foc mediu până obținem o crustă și vedem că oul se încheagă, până se obține o masă omogenă. Apoi, cu o farfurie întinsă sau un capac plat pe care-l așezăm peste tigaie, răsturnăm tortilla (ca și pe o clătită) pentru a se coace și pe partea cealaltă. O mai lăsăm cîteva minute, până observăm că e făcută crusta, după care o retragem de pe foc și o punem într-o farfurie întinsă. Poftă bună!

 (1346)    (6)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
You cannot post a comment because you are not logged as a customer

Facebook comments

Urmariti-ne pe Facebook